Vilka är Mora Träsk?

Mora Träsk är en musikgrupp som består av tre medlemmar, vilket är Leif Walter, Ingemar André samt Felix André. Dock spelar de i duo. Mora Träsk kommer från Gävle som ligger norr om Stockholm, i mitten av Sverige fast på östkusten. Deras genrer de håller sig till är Rock, pop, progg samt barnvisor. Som du märker så har de ett ganska brett utbud på sina låtar. Mora Träsk har varit aktiva sedan 1971 fram till idag, det vill säga att de inte ännu har lagt av och är fortfarande aktiva. Skrivbolaget de använder sig av är Mora Träsk Musik AB, det vill säga att de har deras egna skivbolag. De har även en egen hemsida som heter moratrask.se. Allt detta med eget skivbolag, lång karriär, många genrer och egen hemsida tyder på att musikgruppen har en bred grund och de är stora samt framgångsrika. Under deras år har de haft medlemmar som sedan avgått av olika själ. Dem är Sture Ekendal, Ove Wall, Carlos Söderlund, Gert-OVe ”Prikken” Smedlund, Daniel Lindblom, Janne Ricknell och Sonny Jansson. Alla dessa var extremt duktiga på sin sak.

 

Vad håller de Mora Träsk med just nu?

Som du läste tidigare så spelade inte Mora Träsk endast en typ av musik utan de hade flera olika genrer, det vill säga rock, pop, progg och barnvisor. Just nu är de en duo som håller på med barnvisor, det vill säga att det är det dem har hållit på med den senaste tiden. De har nämligen inte varit duo band under hela bandets karriär utan de bildades femmannarockband. Detta vår år 1971. De räknades då till progg rörelsen och bildades när den progressiva musiken var som störst. Bandet löstes upp efter att det hade skett många medlemsbyten när de kommer in nya medlemmar och gamla lämnar bandet. Vid år 1981, när bandet hade funnits i 10 år, hade de hunnit spela in sex stycken LP skivor. Detta är relativt mycket för att vara på 10 år då man samtidigt åker runt på turnéer och har konserter. De hade även hunnit göra framträdanden på TV i barnprogram samt i ett annat TV-program vid namn ”Hvar fjortonde dag” som hölls av TV-legenden Ulf Thorén. Mora Träsk har även åstadkommit en egen film som de gav ut på våren år 2007. Den heter Från Punksvett Till Punktsvets och är en film och deras spelande av rock. Det vill säga att det är ingen film om alla olika genrer de har spelar i utan den inriktar sig på rock och lite progg. Filmen såldes som DVD. 1999 splittrades Mora Träsk, men Leif Walter gick vidare i sin egna karriär.

 

Olika album

Mora Träsk släppte sitt första barnalbum år 1981, som hette Kaviar, sånglekar och tigerjakt. Låtarna i albumet innehåller material som Leif Walter har samlat på sig genom åtta åt på lågstadiet som lärare. Några till album som de har släppt är Full Rulle och Träskliv. De har sålt 1 miljon och 300 000 album.