Köpa på nätet

Eftersom nätet utvidgar sig mer och mer samt att det blir allt mer populärt blir det även mer vanligt att man köper saker på nätet. Det uppkommer allt fler företag som inte har någon landbaserad butik utan de håller endast till på nätet för att de går att att gå runt på det sättet på grund av att såpass många handlar på nätet. Det är ett smidigt sätt eftersom man får sina saker hemskickade till dörren, brevlådan eller närmaste postombud. Det gör det även smidigt att betala på nätet för att man kan betala med faktura, avbetalning och så vidare. Vilket skiljer sig till landbaserade butiker där man måste ha pengar på plats eller på kortet för att kunna köpa något.

 

Mer butiker som säljer musik

Eftersom det kommer mer teknik och att cd-spelarna blir allt mer omoderna, kommer det även fler butiker på nätet som säljer musik. Dessutom är det många butiker som säljer cd-skivor på nätet eftersom att många fortfarande har kvar sin cd-spelare som har bra högtalare och använder sig av den i olika sammanhang, även fast man har en teknisk produkt som kan spela musik. Vissa butiker säljer alltså digital musik, sådan musik som kan spelar i telefon och dator exempelvis. Sedan är det vissa butiker som säljer cd-skivor och har ett extremt stort utbud. Cd-skivor blir allt mer billigare eftersom att de är mindre kunder som vill köpa dem. Därför har det skapats många sidor som köper in cd-skivor billigt och säljer de ännu billigare, en så kallad utförsäljning.

 

Exempel på olika musikbutiker på nätet

Ett tips på en butik på nätet som säljer digital musik, det vill säga musik som man kan spela på sin dator eller mobil är iTunes. Det tillhör Apple och där finns det ett extremt brett sortiment av olika musikgenrer och artister genom tiderna. När man köper musik där kommer det i ditt iTunes album som du kan logga in på i vilken enhet du vill så länge du har ditt Apple-ID. Det brukar kosta 9 eller 12 kronor per album eller låt, beroende på hur populär artisten eller bandet är. Sedan finns det en musiktjänst som streamar musik på nätet, det innebär alltså att man köper inte enskilda låtar eller album, utan man betalar en viss summa i månaden och sedan kan man välja på hela musikutbudet. Ett exempel på detta är musiktjänsten Spotify som har ett stort utbud av musik. Dock är det ganska billigt vilket gör att vissa artister bojkottar tjänsten för att de inte får så mycket betalt av att ha sina låtar på Spotify. En butik som säljer cd-skivor på nätet är Ginza.se eller Cdon.com. De har dock lite annat utbud också men de har framför allt cd-skivor i stort utbud och stort laget. Skulle det vara så att de inte har en skiva som du vill ha går det jätte bra att beställa den från företaget, dock är leveransen lite längre.